Az ünnepek közeledtével akarva akaratlanul is elkezdünk a megfelelő ajándékok után kutatni. Jómagam rendszeresen rendelek megbízható, hiteles webáruházakból CD-ket, DVD-ket, könyvet, de nem egyszer vásároltam már táskát is.

Fontos, hogy mielőtt leadnánk a rendelést, tájékozódjunk a webáruházról, olvassunk vásárlói véleményeket, stb...

Az internetes vásárlás előnye, hogy megelőzzük a sorbanállást, kis szerencsével remek akciókat foghatunk ki és nem utolsó sorban hatalmas választék tárul elénk.

Fizethetünk bankkártyával vagy (ami számomra praktikusabb és megbízhatóbb) kérhetünk utánvételes szállítási módot. Ebben az esetben azonban pluszköltségként be kell vállalnunk a házhozszállítás díját is.

Hátrány azonban, hogy olyan termékeket is vásárolhatunk online, amelyek feltétlenül felpróbálást, kipróbálást igényelnek, legyen szó ruhaneműről, parfümről vagy műszaki cikkekről. Ez utóbbiakat pontosan ezért soha nem vásárolok internetes áruházakban.

Az internetes vásárlásról összességében pozitív tapasztalataim vannak (eddig), leszámítva egy a telefonommal kompatibilisnek meghirdetett tok vásárlását, ami sajnos nem passzolt a készülékemmel. Ekkor éltem a 14 napos áruvisszaküldési joggal, melynek keretében indoklás nélkül visszaküldhettem a terméket és a webáruház köteles volt kicserélni a terméket (illetve a vételár visszafizetését is kérhettem volna).

Legyünk tehát bátrak, ugyanakkor körültekintőek is, ha az online vásárlás mellett döntünk!