Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Áldott, Békés Karácsonyt minden kedves Olvasónak!

Lassan-lassan elérkezik az év legjobban várt ünnepe, a Karácsony.

Kívánom, hogy legalább az elkövetkezendő három nap ne a rohanásról, hanem az egymásra való odafigyelésről, törődésről, szeretetről szóljon!

Az alábbi videóklip-ekkel kívánok Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket minden kedves Olvasónak!

0 Tovább

Egy kislány, akit nem lehet nem szeretni: Czuczor-Gidai Zsófi a Hungary's Got Talent-ben

Akik figyelemmel kísérik az RTL Klub legújabb tehetségkutatóját, a Hungary's Got Talent-et, már az előválogatáson felfigyelhettek egy hatéves, tüneményes versmondó kislányra, Czuczor-Gidai Zsófira, aki Varró Dániel versével jutott tovább az élő show-ra.

Zsófi tehetségével, őszinte - gyermeki - mosolyával elvarázsolta a zsűrit és a közönséget egyaránt. Természetesen rám, az átlagnézőre is nagy hatást gyakorolt ez a kicsi lány.

Mindemellett az is megfordult a fejemben, hogy egy ilyen fiatal gyermek vajon elég érett-e a showbusiness ragyogónak látszó, ám buktatókkal teli világához?

Én a magam részéről féltem Zsófit, mert a hirtelen jött sikert legalább olyan nehéz kezelni, benne élni, mint a kudarcokat.

Azt se felejtsük el, hogy a média olykor az egekig emel egy-egy sztárt, majd hirtelen elfelejti és a mélybe taszítja az illetőt. Nem szeretném, hogy egyszer Zsófi is erre a sorsra jusson, nagyon nem!

0 Tovább

Idolok, példaképek - A XXI. Században

Példaképek nélkül lehet ugyan élni, de nem érdemes, én legalábbis ezt válaszolnám, ha valaki feltenné nekem a kérdést: Vannak-e példaképeim?

Vannak. Méghozzá nem is kevesen. A hétköznapi életből éppen úgy tudnék neveket említeni, mint a médiában dolgozók szférájából.

A napokban abban a felemelő érzésben lehetett részem, hogy az RTL Klub XXI. Század c. műsorában portrét láthattam főiskolai tanáromról: Rangos Katalinról. A mindig kíváncsi riporterről, aki mindig igyekszik megtudni a kérdéseire a válaszokat.

Akitől - személyes tapasztalataim alapján is elmondhatom - jó volt tanulni, jó volt Őt hallgatni. A Tanárnő ugyanis mindig naprakész a világ dolgait illetően és saját elmondása szerint: Falja a híreket.

Karakán, szókimondó személyisége már az első előadás alkalmával szembetűnő volt.

Aztán jöttek a vizsgafeladatok, amelyeknek megoldása nem okozott különösebb kihívást, sokkal inkább lámpalázassá tett, ha a már leírt anyagot fel kellett olvasni, elő kellett adni.

Ő ehhez a problémához és ezzel együtt hozzám is kellő empátiával fordult és megosztott velem néhány praktikus tanácsot, hogy a jövőben hogyan érhetem el azt, hogy ne ijedjek meg a saját hangomtól.

Nem állítom, hogy még nincs min dolgoznom, de igyekszem fejlődni ezen a téren is.

Külön öröm volt látni a fent említett műsorban tanszékvezetőmet, Győrffy Miklóst is.

Boldog vagyok, hogy az Élet úgy hozta, hogy Tőlük tanulhattam. Nélkülük ma kevesebb lennék, úgy érzem.

0 Tovább

Az internetes vásárlásról őszintén

Az ünnepek közeledtével akarva akaratlanul is elkezdünk a megfelelő ajándékok után kutatni. Jómagam rendszeresen rendelek megbízható, hiteles webáruházakból CD-ket, DVD-ket, könyvet, de nem egyszer vásároltam már táskát is.

Fontos, hogy mielőtt leadnánk a rendelést, tájékozódjunk a webáruházról, olvassunk vásárlói véleményeket, stb...

Az internetes vásárlás előnye, hogy megelőzzük a sorbanállást, kis szerencsével remek akciókat foghatunk ki és nem utolsó sorban hatalmas választék tárul elénk.

Fizethetünk bankkártyával vagy (ami számomra praktikusabb és megbízhatóbb) kérhetünk utánvételes szállítási módot. Ebben az esetben azonban pluszköltségként be kell vállalnunk a házhozszállítás díját is.

Hátrány azonban, hogy olyan termékeket is vásárolhatunk online, amelyek feltétlenül felpróbálást, kipróbálást igényelnek, legyen szó ruhaneműről, parfümről vagy műszaki cikkekről. Ez utóbbiakat pontosan ezért soha nem vásárolok internetes áruházakban.

Az internetes vásárlásról összességében pozitív tapasztalataim vannak (eddig), leszámítva egy a telefonommal kompatibilisnek meghirdetett tok vásárlását, ami sajnos nem passzolt a készülékemmel. Ekkor éltem a 14 napos áruvisszaküldési joggal, melynek keretében indoklás nélkül visszaküldhettem a terméket és a webáruház köteles volt kicserélni a terméket (illetve a vételár visszafizetését is kérhettem volna).

Legyünk tehát bátrak, ugyanakkor körültekintőek is, ha az online vásárlás mellett döntünk!

0 Tovább

Hogyan válasszunk ajándékot?

Alkalomtól függetlenül elmondható, hogy nehéz olyan ajándékot választani, amellyel garantáltan örömet szerzünk szeretteinknek.

A megfelelő ajándék megtalálása igenis nagy kihívást jelent, legyen szó névnapról, születésnapról, jeles évfordulóról, esküvőről vagy éppen a közelgő Karácsonyról.

Én mindig úgy választok ajándékot, hogy ha én kapnám ugyanazt, vajon képes lennék-e örülni neki? Mindemellett fontos, hogy ismerjem a "címzett" egyéniségét, személyiségét, érdeklődési körét.

Ajándék választáskor / vásárláskor meghatározó szempontnak tartom az egyediséget, a kreativitást.

Gyermekkoromban imádtam a játékokat. A lányok 99%-ához hasonlóan én is a Barbie babákat részesítettem előnyben. Nem társaságban, inkább egyedül szerettem és tudtam játszani.

Az évek múlásával a Barbie-kat a mobiltelefon, a számítógép vagy egy-egy nekem tetsző ruhadarab, könyv, parfüm váltotta fel.

Ma már sokkal jobban szeretek ajándékot adni, mint kapni és azt az elvet vallom, hogy nem az érték, sokkal inkább az adni akarás szándéka a fontos.

Ezt érdemes szem előtt tartani az ünnepek közeledtével is!

0 Tovább

W.A.M. blogja

blogavatar

Wébel Anett Marietta vagyok, 30 éves. Nagy álmom vált valóra azzal, amikor sikeresen elvégeztem egy budapesti főiskola Kommunikáció és Médiatudomány szakát. Szeretek ugyanis írni, véleményt alkotni a világról: Emberekről, kultúráról, zenéről, egyszóval arról, ami közérdeklődésre tarthat számot. Célom, hogy ezzel a bloggal minél több embert ültessek a monitorok elé. A három alap pillér, melyre építem a blogomat: Adni, elgondolkodtatni vagy éppen meghatni Benneteket - az Olvasókat.-

Követők

W.A.M.

Facebook